Lagidrott

Lagidrotter handlar om att uppleva sporter tillsammans med andra. Man tränar tillsammans och man spelar matcher tillsammans. Några exempel på lagsporter inom kategorin bollsport är fotboll, handboll, innebandy och ishockey. Detta är några av dom vanligaste sporten som inkluderar en boll eller puck och där man är ett lag. Vad som gör lagsporter så unikt är att man tränar med andra under veckorna och på helgerna så spelar man matcher mot andra lag. Det skapar en stark lagsämja och man får mycket kompisar inom sitt lag. Man blir även bättre på att samarbete eftersom det krävs ett starkt samarbete för att laget ska gå bra. I en lagidrott så räcker det oftast inte med att man som individ är duktig, även om det såklart är en fördel. Ser man på t.ex. fotboll så är det 11st spelare som möter 11andra, då räcker det inte att en bra spelare bär hela laget för det är i princip helt omöjligt. Därav krävs det att man har en tränare som kan se vilka individer i laget som är bra på vilka saker och på så vis sätta ihop ett lag som tillsammans presterar bra.

Det finns mer än binära optioner online här i livet som är viktigt. Det är inte bara den finansiella aspekten man ska ha av saker o ting, det är även viktigt att man ser till helheten och att saker ska vara roliga också. Det finns emotionella syften med träning och idrott. Ekonomi och finans ska inte kopplas ihop med allting.

En lagidrott kan även ske i mer individuella tappning, t.ex. i löpning så kan man tävla i lag i en stafett där slutresultatet baserar på hela lagets prestation, men när man väl springer sin distans så gör man det helt på egen hand och man tar även tid på bara sin individuella prestation. Det skiljer sig lite men då det är mer fokus på individen i vissa fall, det är likaså om man kollar på de olympiska vinterspelen där skidlandslaget har samma upplägg.

Det positiva med lagidrott som ofta tas upp är just det här med en samhörighet. Det finns inga skolor eller läromedel som lär ut hur andra människor fungerar och hur man samarbetar med olika typer av människor. Men i en lagidrott stöter man på många olika personligheter och man får lära sig att handskas med detta, man lär sig även handskas med medgångar och motgångar på ett bra sätt. En person som har ägnat en stor del av sitt liv med lagidrotter vill ofta tycka att det har påverkat även livet som helhet då det är enklare att handskas med olika typer av situationer.

Det är vanligt att man byter lag i vissa sporter, eftersom en väldigt bra spelare helst inte vill spela med andra i ett lag som inte håller lika hög kvalitet, just på grund av att ett lag inte är bättre än sin svagaste länk i många situationer. Därav så finns det lag i olika serier och ligor och som har olika kvalitet på spelarna inom lagen. I de högsta ligorna så kostar spelarena pengar medan i de mindre ligorna så tränar inte ens lagen utan spelar bara matcher för att det är kul och för att hålla gång. Det är först när man kommer upp i de högre ligorna som spelarna börjar få betalt och lagen lockar till sig sponsorer, det är även förknippat med publiken som är en stor del. Många som kommer för att titta på lagsporter gör det i de högre ligorna eftersom det är bättre kvalitet och underhållning där. Man hittar ett lag som spelar på ett sätt man tycker om och sen hejjar man fram det laget som åskådare under säsongen, det skapar även det en slags tillhörighet till ett lag och det känns som man vinner själv när sitt lag gör det och när laget förlorar så deppar man.

Det finns många fördelar med lagidrott och den främsta nackdelen är förmodligen just det faktum att man har andra som det hänger på hur matcher och utvecklingen ska gå. Om andra spelare i laget har en dålig dag så påverkar det även dig vilket kan vara frustrerande.